La o zi distanţă după ce câştiga cu 1-0 amicalul cu Unirea Tăşnad, Olimpia Satu Mare a desfăşurat un nou test în această scurtă perioadă care a mai rămas până la startul noului sezon al Ligii 2. Echipa lui Tibor Selymes a întâlnit pe teren propriu echipa maghiară de ligă secundă Cigand SE, pe care a învins-o la limită, scor 2-1.

După un start de meci în care au fost dominaţi, sătmărenii au irosit prima ocazie de gol, prin Ben Khalifa (9′), şut puţin pe lângă, ca apoi să fie conduşi. Molnar a trecut uşor în dreapta de căpitanul Cristian Munteanu şi i-a pasat perfect la marginea careului lui Toma (13′), care a înscris peste portarul sătmărean, la colţul lung, în vinclu. Ziarul local Informaţia zilei scrie că Olimpia a intrat apoi în joc şi a ratat de două ori prin Achim şi Miholca (27′), iar Tasic să-l ia la ţintă pe portar cu o lovitură de cap după o centrare a lui Brata (38′). Înainte de pauză, Lusamba (42′) a restabilit egalitatea după ce a pătruns în zonă centrală în careu, l-a lobat pe T. Santa, mingea a lovit bara, dar balonul i-a revenit, iar a doua oară nu a iertat.

În repriza secundă, Olimpia a avut mai multă posesie şi a reuşită să înscrie golul care i-a adus victoria. Brata (70′) a punctat decisiv din penalty. În schimb, Mbondi i-a enervat pe cei aproximativ 100 de suporteri prezenţi în tribune cu ocaziile sale ratate prostesc.

Olimpia a utilizat următorii jucători: F. Munteanu (Dascălu 71′) – Duruş, Fl. Mureşan, Cr. Munteanu (cpt.)(Szasz 65′), Brata, Cocian (Ayoub 26′), Tasic (Cubaş 46′), Fl. Achim (V. Pop 63′), Miholca (Villand 74′), Ben Khalifa (Toure 65′), Lusamba (Mbondi 53′).

„Avem mult de muncă la toate capitolele”

La finalul amicalului, antrenorul Tibor Selymes nu s-a arătat deloc mulţumit de jocul echipei sale şi a declarat că mai are multe lucruri de pus la punct până la startul sezonului. Campionat care va începe în weekendul viitor. Până atunci, vineri, de la ora 18:00, Olimpia joacă în deplasare un amical cu Minerul Baia Mare, o echipă nou-înfiinţată, în timp ce sâmbătă, de la ora 11:00, primeşte vizita formaţiei de Liga 3 ACS Comuna Recea.

„Deocamdată, nu simt deloc echipa. Am văzut câţiva jucători străini, pe care am vrut să mă bazez, că nu au atitudine. Acest lucru mă deranjează foarte mult. Nu poţi să începi aşa un meci, în primele 10-15 minute, să-ţi fie frică mai ales că joci în faţa propriilor suporteri. Nu poţi să nu ieşi la primit, să nu alergi, să nu te baţi pentru minge, să refuzi jocul. Nu-mi place. Dar am avut un joc acceptabil după ce au intrat Cubaş şi Ayoub. Mai avem mult de muncă la toate capitolele, de la finalizare până la posesie, aşezare în teren, la toate. Nu e uşor să faci 16-17 inşi să gândească la fel, să-şi dorească fiecare acelaşi lucru. Mai avem nevoie de timp, dar, din păcate, imediat începe campionatul. Le-am spus şi lor că dacă nu-şi bagă minţile-n cap, schimbăm strategia şi facem altceva”, a spus Selymes într-un interviu acordat pentru televiziunea Informaţia TV.

„Şi dacă rămân doar cu copiii, tot locurile 1-6 rămâne obiectivul”

Antrenorul Olimpiei încă nu a stabilit lotul pe care se va baza în noul sezon. „Nu ştiu dacă rămân toţi. Cu atitudinea asta, cu siguranţă nu. Dacă vrei să vii aici trebuie să faci ceva. Vii la echipă să faci performanţă, să joci cum a făcut Ayoub, pe care l-am băgat în minutul 30. Pe el s-a văzut că îşi doreşte, am văzut un lucru pe care-l aşteptăm de la toţi jucătorii”, a mai spus Selymes, care rămâne ferm pe poziţii în privinţa obiectivului: „Şi dacă rămân doar cu copiii, tot locurile 1-6 e. Trebuie să rămână acest obiectiv, să muncim pentru el. Trebuie să ajungem acolo!”

 

sursa si foto: Liga2