Stadionul Olimpia este principalul stadion al județului Satu Mare, fiind situat în municipiul Satu Mare pe strada Fabricii. Pe acest stadion își desfășoară activitatea echipa de fotbal FC Olimpia Satu Mare.

A fost construit între anii 1936-1942 și este administrat de Municipiul Satu Mare prin Administrația Domeniului Public. A fost inaugurat în 1942 cu ocazia unui meci de gală.

A fost construit pe standardul arhitecturii rigide a perioadei respective și are forma litere U. Capacitatea stadionului este de 18.000 de locuri.

Stadion-Olimpia

Satu Mare a revenit, prin acțiunile clubului Olimpia din ultimele sezoane, pe harta fotbalului românesc, astfel că spectatorii s-au întors la bătrânul stadion.  Aflat într-o stare avansată de degradare, stadionul Olimpia are probleme mari la structura de rezistenţă, la tribune, spaţii interioare, gazon şi pista înconjurătoare. Există necesitatea urgentă a unei recondinţionări majore.

Proiectul de modernizare al stadionului Olimpia Satu Mare

Proiectul de modernizare al stadionului Olimpia Satu Mare

În luna decembrie a anului 2015, conducerea clubului a anunțat demararea proiectul de modernizare a stadionului Olimpia, printr-un proiect al Companiei Naționale de Investiții. Costurile estimative ale proiectului sunt de 15 milioane de euro.

Stadionul va avea 13.875 de locuri, din care 475 de loje VIP, un hotel de 39 de locuri, săli de sport, spații comerciale, fără pistă de atletism.

Stadionul va avea copertină şi toate condiţiile pentru desfăşurarea unui meci de Liga I.

Pe parcursul lucrărilor, antrenamentele și meciurile Olimpiei se vor desfășura în alt loc.

Proiect modernizare stadion Olimpia Satu Mare

Proiect modernizare stadion Olimpia Satu Mare

În luna februarie a anului 2017, stadionul din Satu Mare îşi schimbă denumirea. Consilierii locali au votat în unanimitate ca arena pe care îşi dispută meciurile echipa din Liga a 2-a Olimpia Satu Mare să poarte numele lui Daniel Prodan, fostul fundaş al naţionalei României decedat pe 16 noiembrie 2016.